Idén „dupláztuk” a már hagyományos nyári családi napot!

Az idei nyár igen szeszélyesen alakult, a kiszámíthatatlan időjárás okán az idei nyári családi napi programot kétszer tartottuk meg! 🙂

Első etapban július 25-én a Deák Ferenc utcán szerveztünk vidám játékos programot. A kicsiknek játszótéren szerveztünk különböző játéklehetőséget, míg a nagyobbacskákat sportrendezvényekkel örvendeztettük meg. Elsősorban két csapatjátékra került sor, foci és kosárlabda mérkőzéseket szerveztünk számukra.

A napot egy közös pizzapartival zártuk.

Egy héttel később került sor az önkormányzattal, a Nagycsaládosok Egyesületével és a Mezőberényi Szlovákok Szervezetével közösen megrendezett „Kacagó Liget” programunkra. Ahogy az már hagyomány nálunk babakocsis felvonulással nyitottuk meg a napot, amivel kiálltunk a gyermekvállalás, a családi élet értéke mellett. A felvonulás a Ligetben ért véget, ahol már számos játék várta a családok apraját-nagyját. Népszerűek voltak az üggye4sségi játékaink, főként az Exatlon, de igen népszerűnek bizonyult a kisebbek körében az állatsimogatónk, ahol a gyerekek kölyökkutyákkal, nyuszikkal és kecskegidákkal játszhattak. A tavalyi rendezvényünkhöz hasonlóan most is kihagyhatatlan volt az ugrálóvár és a trambulin. A nyugodtabb játékokat kedvelők, megismerkedhettek a mini golffal és a kreatív alkotó kedvvel érkezők is válogathattak a különböző kézműves foglalkozások, illetve a családi fotósarok közt. Idén a hagyományőrzés, a folklór kultúra is megjelent a családi napon. A gyerekek tanulhattak régi népi játékokat. Látványosra sikerült a buborékshow is, amikor a gyerekek a  szappanbuborék fújás művészetével ismerkedhettek. A színházat kedvelő családtagok sem maradtak hoppon, hiszen több bábelőadást tekinthettek meg. Igazi „jókedv felelősökként” a programot végigasszisztálták az óriás mesefiguráknak – Donald kacsának és Mickey egérnek – öltözött játékmestereink. A mozgékonyabb résztvevők nem csak az ugrálóvárat élvezhették, de kipróbálhatták a vízi focit is. Az ügyességi játékokon a résztvevő gyerekek egyúttal pontot is gyűjthettek, amit a nap folyamán beválthattak palacsintára, vattacukorra, limonádéra. De annak sem volt oka aggódni, akinek nem jutott ilyen finomság, mivel minden regisztrált látogató ebédjegyet kapott, amivel egy helyben főzött ízletes és kiadós ebédet kapott a Szlovák Szervezet jóvoltából. A nap végén jóleső fáradtsággal a családok közösen raktak tábortüzet, hogy a gazdag programot egy nagy családi szalonnasütő fesztivállal koronázzák meg.

Skip to content