3. Műhelymunka

2018/09/21

Az EFOP-5.2.1-17-2017-00016. azonosítószámú, „Mindenki egy senki más” elnevezésű projekt keretén belül sor került a harmadik műhelymunkára, melynek keretében az együttműködő önkénteseknek, illetve a szakembereknek október hónapban tervezett képzések előkészítésére került sor.

Az egy hónap elteltével megrendezésre kerülő műhelymunkán már az azóta bevont, elköteleződött önkéntesek szakmai képzéséről esett szó, hiszen ahogyan azt már a projekt megírásánál tudták szakembereink, ez nélkülözhetetlen ilyen jellegű munka és tevékenység tekintetében.
Természetesen nem csak önkénteseink számára, hanem a projekt speciális témakörére való tekintettel még szakembereinknek is szüksége van továbbképzésre ahhoz, hogy hatékonyan tudják végezni munkájukat. Mivel ezek a képzések lehetőséget adnak a közös idő eltöltéséhez, ezért nem eltitkolt szándékunk az is, hogy csapatépítő jelleggel, tréning gyakorlatokkal megfűszerezett képzéseket szervezzünk, melynek keretében az újonnan csatlakozó önkéntesek és a projekt csapatát erősítő szakemberek is jobban egymásra hangolódjanak és egy nyitottabb, gördülékenyebb munkakapcsolat – s ennek következtében- munkafolyamat alakuljon ki.
Fentiekre való tekintettel önismereti képzés szervezését kezdtük meg, melyet a DFT Hungária Zrt. fog megvalósítani.

A csapatépítő tréning fő tervezett témaköre az önismeret, mentorálási és személyes kompetenciák, valamint a szervezeti felépítés fejlesztése lesz, mivel mindegyik felsorolt elem elengedhetetlen a projekt sikeres megvalósításához és továbbviteléhez. A projekt vezetősége nagy hangsúlyt szeretne fektetni arra, hogy a pályázat ne csak megvalósuljon, hanem tovább éljen, sőt növekedjen. Ehhez elengedhetetlen a jó munkaközösség és megfelelő kompetenciák elsajátítása, hiszen országos szinten csak akkor tudják átadni tudásukat és szemléletmódjukat, ha egy igazán összeszokott, erős csapat végzi az országos hálózatépítést. Mivel egy teljesen új, innovatív programról van szó, ezért különösen fontos a résztvevők hozzáállása, stabilitása és összetartozása.

Szintén kitűzött célja a csapatépítő tréningnek, hogy a projekt lebonyolításában résztvevők kölcsönösen megismerhessék egymást, létrehozzák a projektmenedzsment és a szakmai team Szervezeti és Működési Szabályzatát.

Skip to content